Komerční banka převzala od společností FINEP a VCES novou budovu centrály v pražských Stodůlkách

Nová budova je čtvrtou budovou centrály Komerční banky, vedle budov Na Příkopě, Václavské náměstí a Vysočanská. Kromě špičkových kanceláří poskytne nová centrála zaměstnancům Komerční banky, Factoringu KB a Penzijního fondu KB širokou škálu služeb a relaxačních zón. Její součástí je také nová pobočka banky, obchod s občerstvením, jídelna a další služby.

„Stěhování do nové budovy ve Stodůlkách nám umožní snížit počet aktuálně používaných budov z jedenácti na čtyři. V celém procesu jsme brali maximální ohled na naše zaměstnance, pro které je stěhování velkou změnou.  Kromě dotazníkového šetření a aktivní komunikace jsme je přizvali také k výběru interiérového zařízení a barevného ladění jednotlivých zón. Pohodlí a spokojenost našich zaměstnanců jsou pro nás klíčové,“ uvádí Henri Bonnet, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

„Projekt City West je pro nás potvrzením správného směru v oblasti developmentu administrativních budov. Nová budova Komerční banky má jako jedna z prvních v Praze certifikát BREEAM pro ekologicky šetrné budovy. Stavba je tak přínosná nejen ve vztahu k životnímu prostředí, ale přináší úsporu i v provozních nákladech budoucímu nájemci,“ vysvětluje generální ředitel FINEP Tomáš Pardubický.

„Projekt nové budovy Komerční banky je jedním z hlavních projektů společnosti VCES a.s. dokončených v roce 2012. Projekt jsme klientovi úspěšně předali v dohodnutém termínu. Společnost VCES potvrdila svoji schopnost navrhnout a realizovat inovativní technická řešení a díky úzké spolupráci s klientem získat certifikát BREEAM na úrovni VERY GOOD,“ doplňuje  Ludovic Duplan, regionální ředitel pro střední Evropu Bouygues Bâtiment International a člen představenstva VCES a.s.

Budova Komerční banky doplňuje úspěšný projekt CITY WEST, který se stává nejrychleji rostoucí administrativní a rezidenční čtvrtí v Praze a zároveň je jednou ze tří nejvýznamnějších kancelářských lokalit v hlavním městě. Centrum bylo v roce 2010 oceněno v soutěži Best of Realty. V současné době pracuje v CITY WEST přibližně 3500 lidí, po zprovoznění nové budovy centrály Komerční banky vzroste tento počet o dalších 1 200 lidí.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek