27. 06. 2024

Nová kancelářská budova PernerKa v pražském Karlíně je plně pronajata již rok a půl před dokončením

O technologicky vyspělé kancelářské budovy s atraktivní pražskou adresou je zájem. Svědčí o tom i nový projekt PernerKa od developerské společnosti Coopera Development. Kompletních 9 300 m2 kancelářských prostor a 700 m2 retailových ploch bylo předpronajato ještě dříve, než se nemovitost dostala na veřejný trh. Budova PernerKa je navržena na místě bývalého brownfieldu a splňuje podmínky certifikace LEED v.4 C&S – úroveň GOLD.

Jako hlavní nájemci budou v karlínské kancelářské budově PernerKa sídlit dvě významné české společnosti, a to ACTUM Digital a Scott.Weber Workspace. Setkají se zde tak technologická digitální agentura a největší český poskytovatel privátních flexibilních kanceláří a coworkingu.

„Děkuji všem obchodním partnerům za konstruktivní přístup k jednání, která začala o jeden a půl roku dříve, než je obvyklé, a tak vzhledem ke stupni dokončenosti projektové dokumentace bylo potřeba uplatnit nadhled a profesní zkušenosti všech zúčastněných stran,“ uvádí Otto Koval, výkonný ředitel KKCG Development a zástupce joint venture partnera ve společnosti Coopera Development.

Obě transakce s investorem projektu Coopera Development koordinovala poradenská společnost Prochazka & Partners.

„Jedná se o zásadní zprávu pro pražský kancelářský trh, která podtrhuje naši přidanou hodnotu pro klienty, jimž umíme pomoci získat i prostory, které doposud nebyly nabídnuty širšímu trhu. Dohodl jsem s investorem projektu tento první letošní předpronájem celého objektu dvěma významným společnostem a jsem hrdý, že můžeme hrát klíčovou roli v tomto krásném kancelářském projektu,“ říká Radek Procházka, Managing Partner Prochazka & Partners, a dodává: „Tento unikátní úspěch v oblasti zastupování nájemců komerčních nemovitostí je navíc korunován tím, že zajišťujeme projektový management vestavby včetně jedinečného konceptu vstupu, který zde ve spolupráci s našimi klienty chystáme. Bude to významná inovace v pohledu, jak lze pojmout vstupní prostor do kancelářské budovy.“

REKLAMA

Adam Zvada, zakladatel a CEO společnosti Scott.Weber Workspace, doplňuje: „V Pernerce, již páté naší lokalitě v Praze 8, budeme cílit na poskytnutí zážitku z pracovního dne. V přízemí budovy se budeme ve spolupráci s ACTUM Digital zaměřovat na gastronomické zážitky, wellness služby, tedy péči o tělo i duševní pohodu, a zábavu v podobě herní zóny a dalších prvků. PernerKa se navíc bude vyznačovat eventovým centrem s kapacitou 300 osob, největším ze všech poboček Scott.Weber Workspace.“

V Pernerce poskytne Scott.Weber Workspace prémiové pracovní prostředí pro téměř 500 pracovníků na bezmála 4 000 m2.

Výstavba kancelářské budovy PernerKa je již v plném proudu. Dokončení stavby se plánuje na čtvrté čtvrtletí roku 2025. Za architektonickým návrhem stojí renomovaná architektonická kancelář Bogle Architects. Společnost ACTUM Digital bude využívat tři horní podlaží, zatímco kreativní prostředí coworkingových kanceláří Scott.Weber Workspace se rozprostře ve dvou spodních patrech budovy. Střešní terasa s vyhlídkou na okolní Karlín, bude stejně jako originální vstupní lobby-kavárna, sdílená oběma nájemci.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.49 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu