25. 02. 2019

Poradci Fincentra vloni zprostředkovali více hypoték, tržby společnosti vzrostly o 8 % na 1,306 mld. Kč

Finančně-poradenská společnost Fincentrum zvýšila v roce 2018 v České republice tržby o 8 % na více než 1,306 miliardy korun. K dynamickému růstu přispěl zejména přetrvávající zájem občanů o hypoteční úvěry i rozvoj dceřiné společnosti Fincentrum Reality, která potvrdila pozici jedné z největších realitních kanceláří v zemi. Mimořádně úspěšný rok završil v září vstup nového strategického vlastníka, švýcarské skupiny Swiss Life.

Přes další regulatorní omezení dostupnosti hypoték v roce 2018 i přes postupný růst úrokových sazeb dokázali poradci Fincentra sjednat hypotéky v celkovém objemu více než 18,8 miliardy Kč. V porovnání s hypotékami sjednanými v roce 2017 v objemu 16,5 miliardy Kč to znamená růst o 13 %.
V souladu s trendy posledních let se Fincentru dařilo výrazně lépe také ve zprostředkování investic i neživotních pojištění. Rychle rostla dceřiná společnost Fincentrum Reality. Meziročně společnost zvýšila obrat o 24 % a v nabídce má aktuálně více než 2 200 nemovitostí.
„Zachování dynamického růstu v období plném nových regulací i tržních změn považujeme za obrovský úspěch našich finančních poradců. Fincentru se vyplácí dlouhodobá sázka na kvalitu a odbornost poradců, jsme jednou ze společností, kam se klienti pravidelně vrací při řešení nových potřeb či revizi svých finančních plánů,“ uvedl Filip Duchoň, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.
Plány Fincentra pro rok 2019
Cílem Fincentra pro rok 2019 je maximálně využít všechny příležitosti, které přinesla akvizice švýcarskou skupinou Swiss Life.
„V dlouhodobějším horizontu očekáváme podstatné změny v tom, co může Fincentrum svým klientům nabídnout. Díky vstupu takto silného strategického investora, který je jedním z hlavních hráčů na pojišťovacím a poradenském trhu v Evropě, dojde v budoucnu k celé řadě zlepšení, ať už v procesech, nebo v nástrojích pro naše poradce. Chceme najít v rámci celé skupiny SwissLife ty nejlepší postupy i produkty, které klientům v rámci řady trhů skupina nabízí, a nabídnout je i na českém a slovenském trhu,“ uvedl Filip Duchoň.
Fincentrum také připravuje hned několik projektů, které by měly podstatně zlepšit zázemí pro práci finančních poradců a tím dále zvýšit kvalitu servisu pro klienty skupiny. Kromě akreditace pro pořádání odborných zkoušek podle zákona o spotřebitelském úvěru chce Fincentrum získat také akreditace pro pořádání zkoušek v oblasti investic a pojištění. Možnost získat kompletní akreditace pro odborné zkoušky poradců na všechny oblasti umožní poradcům Fincentra získat potřebné zkoušky s nižšími náklady a v garantované kvalitě.
Ke konci roku 2018 pracovalo pro Fincentrum v České republice přibližně 2 000 zkušených poradců, pro které je finanční poradenství hlavním zdrojem příjmů.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek