21. 01. 2021

První investice Schönfeldova nemovitostního fondu přinesla zhodnocení 7,7 %

První investice nového realitního fondu českého finančníka Roberta Schönfelda Prémiové nemovitosti, která směřovala do Bytové residence Norská, přinesla investorům jednorázové zhodnocení 7,7 %. Do fondu zaměřeného na prémiové komerční a residenční nemovitosti lze investovat od července 2020. Od českých klientů již získal prostředky ve výši 147 milionů korun a dále stabilně roste.

Svého prvního výnosu dosáhl fond díky velmi příznivé kupní ceně, za kterou získal Bytovou residenci Norská v říjnu 2020 do svého majetku. Jde o rohový dům v klidné části Prahy 10 v těsném sousedství královských Vinohrad, postavený na začátku století ve stylu Art Nouveau. Aktuální hodnota nemovitosti dle expertních odhadů dosahuje téměř 220 milionů korun. Investiční záměr počítá s realizací dalšího výnosu formou prodeje bytů novým majitelům.

Fond Prémiové nemovitosti je určen jak pro retailové, tak i afluentní investory. Za půl roku existence od nich fond získal prostředky v objemu téměř 150 milionů korun. Investoři mohou investovat jednorázově i pravidelně. Podle aktuálních údajů dosahuje průměrná výše investice 113 tisíc korun. Klienti investující pravidelně odkládají do fondu v průměru 1 600 korun měsíčně.

„Desítky českých investorů k nám vložili více než milion korun. Daří se nám ale oslovovat i ty, kteří chtějí zhodnotit nižší částky. Právě investice do prémiových nemovitostí se zajištěnými pravidelnými příjmy z nájmů, to i v době zvýšené ekonomické nejistoty a volatility trhů umožňují“, vysvětluje zakladatel finanční skupiny RSBC a majitel fondu Robert Schönfeld.

Fond nyní realizuje akvizici další pražské nemovitosti, jejíž dokončení se očekává v řádu týdnů. Činžovní dům se nachází v klidné lokalitě v ulici U Hráze v Praze 10 Strašnicích. V objektu je 11 nájemních bytů, kavárna, vinotéka a ve dvoře parkovací plocha. Všechny byty prošly kompletní rekonstrukcí. Dům má další rozvojový potenciál díky možnosti vestavby až 5 mezonetových bytů. Jeho aktuální odhadovaná tržní hodnota je přibližně 55 milionů korun.

Realitní fond pod značkou Schönfeld & Co Nemovitosti SICAV, a.s., podfond Prémiové nemovitosti byl na trh uveden 29. června 2020. Jeho obhospodařovatelem a administrátorem je Conseq Funds investiční společnost, a.s. Minimální investice je 500 Kč pravidelně nebo 10 000 Kč jednorázově.

Realitní portfolio je klíčovou investiční oblastí skupiny RSBC, která vznikla v roce 1998 jako správce restituovaného majetku rodiny Schönfeldů. Aktuálně skupina spravuje nemovitosti o rozloze 55 tisíc m2 v tržní hodnotě dvou miliard Kč. Součást portfolia skupiny tvoří residenční, kancelářské a obchodní objekty, zemědělská půda a dále společnosti poskytující komplexní profesionální služby spojené s akvizicí, správou a prodejem nemovitostí.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek