20. 03. 2018

Subjekty:
Raiffeisenbank

Raiffeisen investiční společnost má za sebou další růstový rok

Objem aktiv Raiffeisen investiční společnosti (RIS) vzrostl meziročně o 14 % z 17,4 miliard Kč na 19,8 miliard Kč. Společnost se tak po čtyřech letech působení dostala na 4% podíl na trhu. K loňskému růstu pomohlo zejména úspěšné spuštění tři regionálních akciových fondů a založení Raiffeisen realitního fondu (RRF) pro retailové investory do nemovitostí.

„Stejně jako v roce 2016 jsme i minulý rok zaznamenali dvojciferný nárůst objemu aktiv, který meziročně stoupl o 2,4 miliardy korun. Mimořádný úspěch přinesl zejména Raiffeisen realitní fond, u kterého očekáváme výnos nad 3 % už za 12 měsíců od jeho spuštění,“ vyhodnocuje Jaromír Sladkovský, generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti. V roce 2017 se RIS podařilo zařadit do svého portfolia tři nové regionální akciové fondy typu „master-feeder“ – Raiffeisen fond amerických akcií, Raiffeisen fond evropských akcií a Raiffeisen fond emerging markets, který se zaměřuje na nákup akcií zahraničních firem.
Optimistické výhledy na rok 2018
Mezi cíle pro rok 2018 patří pořízení nových nemovitostí do Raiffeisen nemovitostního fondu a podpora pravidelných investic. „Očekáváme přetrvávající růstový trend akcií, kterým pomůže silný hospodářský rozkvět včetně pozitivního výhledu na zvyšování tržeb a zisků firem. Mimořádné nárůsty ziskovosti letos předpokládáme hlavně v tak zvaných cyklických sektorech, jako jsou finance, technologie, průmysl, spotřební zboží nebo služby,“ říká Sladkovský a doplňuje: „Naopak mírný pokles čekáme u cen dluhopisů.“
Začátkem letošního roku společnost zavedla nový fond Raiffeisen strategie balancovaná, který doplňuje současné klíčové fondy Raiffeisen strategie konzervativní a Raiffeisen strategie progresivní. „Fondy, které slouží především pro aktivní správu aktiv klientů, byly navrženy na míru různým povahám investorů a jejich ochotě snášet rizika. Pohyby v jejich rámci jsou pro podílníky daňově neutrální,“ uzavírá Sladkovský.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu