11. 03. 2022

Skanska Reality koupila pozemek v Mladé Boleslavi, vyroste zde až 400 nových bytů

Skanska Reality rozšiřuje své portfolio ve Středočeském kraji a kupuje pozemek v širším centru Mladé Boleslavi. Na parcele o rozloze 39.744 m2 plánuje výstavbu několika bytových domů s důrazem na udržitelnost a bohatý veřejný prostor. Skanska předpokládá zahájení výstavby do roku 2025 pod taktovkou architekta Michala Sedláře z ateliéru SECCO.

Skanska Reality získala pozemek akvizicí 100% podílu ve společnosti TYMET servisní s.r.o., dosavadního vlastníka pozemku. Nyní zde plánuje výstavbu rozsáhlého projektu, který bude odrážet priority společnosti Skanska, jako je udržitelnost, podpora komunitního života a bohatý veřejný prostor. Podle předpokladu nabídne až 400 bytových jednotek a návrh počítá také s velkým zeleným parkem pro odpočinek, venkovní tělocvičnou, dětským hřištěm, altánky pro setkávání či dráhou na brusle.

„Mladá Boleslav je strategická lokalita s dobrou dopravní dostupností do Prahy a akvizice nového pozemku je tak dalším logickým krokem, který navazuje na naši strategii rozšiřování portfolia do Středočeského kraje. Klienti se mohou těšit na kompletní redesign a optimalizaci stávajícího návrhu projektu, který poskytne příjemné kvalitní bydlení především pro mladé rodiny,“ uvedl Petr Michálek, generální ředitel společnosti Skanska Reality.

Nová akvizice se nachází v městské části Debř, mezi stávající zástavbou rodinných domů a obchodně-průmyslovou zónou. V blízkosti projektu je dostupná veškerá potřebná občanská vybavenost včetně mateřské a základní školy nebo nákupního centra Tesco či Lidl. Mladá Boleslav nabízí také skvělou dopravní dostupnost, ať už z autobusového nádraží nebo vlastním vozem, a výrazně těží ze své blízkosti a rychlé dostupnosti do hlavního města Prahy.

Skanska Reality tak ve Středočeském kraji začne připravovat již třetí projekt. V Libčicích nad Vltavou aktuálně probíhá výstavba projektu kombinujícího bytové a rodinné domy – Park Cihelka. Dále Skanska Reality vlastní pozemek v Loděnici u Berouna, kde zvažuje výstavbu řadových rodinných domů.