04. 10. 2021

Skupina ČSOB zvyšuje úrokové sazby hypoték

V návaznosti na dlouhodobý růst ceny zdrojů na trhu skupina ČSOB zvyšuje úroky u hypoték pro tří, pěti a sedmiletou fixaci o 0,3 %. K navýšení dojde od pondělí 11. října. Nově bude úroková sazba u nejčastěji využívané hypotéky s fixací na 5 let ve výši 2,99 %.

Růst ceny zdrojů stejně jako samotné zvýšení sazeb reflektuje i opakované a očekávané zvyšování sazeb ze strany ČNB, která ve čtvrtek oznámila zvýšení dvoutýdenní repo sazby na 1,5 %.

„Dva roky rekordně nízkých sazeb hypoték jsou za námi a nyní je potřeba jejich výši přizpůsobit vývoji na trhu. V reakci na zasedání ČNB jsme se proto rozhodli přistoupit k vyšším sazbám. I přes postupný růst sazeb zůstávají hypotéky pro klienty atraktivním produktem. Neočekáváme proto, že by poptávka po úvěrech na pořizování bydlení měla skokově poklesnout,“ vysvětluje Jan Sadil, člen představenstva ČSOB.

Délka fixace 1 rok 3 roky 5 let 7 let 10 let
Úvěr 70 % 2,59 2,89 2,99 2,99 2,99
Úvěr 80 % 2,69 2,99 3,09 3,09 3,09
Úvěr 90 % 3,19 3,49 3,59 3,59 3,59

Výše uvedené úrokové sazby platí pro nově poskytnuté hypoteční úvěry po dobu prvního fixačního období.

Nové úrokové sazby platí pro žadatele u ČSOB a Hypoteční banky od 11. října 2021.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek