23. 07. 2020

Stoupá počet nových makléřů. Fincentrum Reality zaznamenává rekordní nárůst v posledních měsících

Významným způsobem se zvyšuje poptávka po profesi realitního makléře. Jde zejména o bývalé zaměstnance z jiných oborů, kteří chtějí vydělávat peníze jako OSVČ. Fincentrum Reality přijalo do svých řad v posledních měsících rekordní počet nováčků. „Oproti minulému roku evidujeme nárůst nových lidí o zhruba 30 procent. Nabídky na práci se u nás hromadí zejména od března, často jde také o lidi z gastronomie nebo hotelnictví,“ prohlásil Jaromír Mašek, ředitel Fincentrum Reality. Ta má pro začínající makléře připravený unikátní adaptační proces a vzdělávací programy.

Odchod ze zaměstnaneckého poměru, poznání zajímavého oboru nebo vidina možnosti si flexibilně nastavit pracovní čas. To jsou hlavní důvody lidí, kteří se chtějí stát zprostředkovatelem na realitním trhu. Jejich počet stoupá. „Registrujeme velký zájem zejména u lidí, kteří v tomto oboru začínají. Přitahuje je především možnost změnit svoji životní cestu, osamostatnit se a začít podnikat,“ upřesnil Jaromír Mašek z Fincentra Reality. Přední realitní společnost nováčkům poskytuje nadstandardní zázemí.
Tento rok očekáváme, že se počet nových makléřů u nás rekordně navýší. Jsme s tím velmi spokojení. Vyplácí se nám, že maximálně investujeme do vzdělávání nováčků. Poskytujeme jim přehledy o platných zákonech, informace o administrativních povinnostech či ekonomice,“ popsal ředitel Fincentra Reality. V době po koronavirové krizi se zajímali o profesy makléře také živnostníci, kteří fungovali například v cestovním ruchu nebo v hotelnictví. „Registrujeme vyšší poptávku o spolupráci i od makléřů z konkurenčních společností,“ potvrdil Mašek.
Zájem o profesy navzdory regulaci
Přitom od března se zpřísnily podmínky pro začínající makléře. Ti by měli mít podle nového zákona dostatečné vzdělání, akreditovaný kurz ministerstva školství nebo dostatek zkušeností v oboru. „Nemáme žádné komplikace s provozem po novém zákonu o realitním zprostředkování. Některé zákonné povinnosti jsme splnili ještě před platností. V rámci přijímání nováčků jsme před několika lety zavedli zkoušku, jejíž nesplnění znamená rozloučení se s naší společností,“ popsal Jaromír Mašek z Fincentra Reality, kde začínajícím makléřům nabízí finanční bonusy za první aktivity nebo kvartální odměny. A zejména pak péči a pomoc od těch nejzkušenějších.
Začínající zprostředkovatelé oceňují také důraz na technologický rozvoj. Umíme díky novinkám zrychlit nutnou administrativu u každé zakázky z průměrných čtyř hodin na 20 minut,“ doplnil Mašek z Fincentra Reality.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek