09. 04. 2024

Stylové bydlení Domeq od CTP získalo jako první rezidenční budova v Česku certifikaci WELL Platinum

Nejvyšší úrovní prestižní certifikace WELL zaměřené na zdravé bydlení se může pochlubit brněnský rezidenční projekt Domeq od developera CTP. Jako vůbec první rezidence v České republice splnil nejpřísnější kritéria vnitřních prostor na lidské zdraví a pohodu. CTP tím potvrzuje své prvenství v oblasti udržitelného developmentu napříč všemi svými projekty.

Domeq 2 a 3 jsou prvními rezidenčními budovami v České republice, které splnily nejpřísnější kritéria nejvyšší úrovně certifikace WELL Platinum pro kvalitu vzduchu, vody, výživy, světla, pohybu, tepelné a akustické pohody, materiálů, mysli a komunity. Jde o prestižní certifikaci udělovanou organizací International WELL Building Institute pbc™, která je celosvětově uznávaným standardem pro hodnocení kvality vnitřního prostředí budov s ohledem na lidské zdraví a pohodu. Na získání certifikace developer spolupracoval s RUBY Project Management.

Je velkým milníkem, že první rezidenční projekt v republice získal certifikaci WELL Platinum. Budoucnost šetrné výstavby a zdravého životního prostředí leží i v rukou developerů a stran zapojených do těchto projektů a nás velmi těší, že jsme zde touto stranou mohli být právě my. Domeq je velmi unikáním konceptem bydlení a získání certifikace WELL jeho jedinečnost potvrzuje,“ okomentovala Petra Fišer, Sustainability Consultant v RUBY Project Management.

Stylový život v komunitě byznys parku

Rezidence je součástí úspěšného multifunkčního areálu Ponávka v srdci Brna, bývalého brownfieldu, který je dnes charakteristický svou zelenou atmosférou městského kampusu. Významnou součásti konceptu Domeq je důraz na život v dynamické sociální komunitě uvnitř byznysového parku, kde působí různorodá směsice inovativních podniků. Mladým lidem má pomoci v rozjezdu jejich kariéry a rozšíření jejich osobní i profesní sítě.

Moderně zařízené byty nabízejí nadstandardní služby složené ze soukromých i společných prostor. V lobby je možné využít odpočinkovou zónu s pítkem a knihovnu, dále se zde nachází kolárna, prádelna, denní místnost pro zaměstnance a laktační místnost. Uživatelé mají možnost využívat komunitní zahradu nebo společenské prostory vybavené kuchyňskými pulty, klavírem, kulečníkem, moderními technologiemi jako Playstation, různými typy sezení a studovnou. Samozřejmě v těchto prostorech nechybí bezplatná wifi. Součástí je podzemní parkoviště s možností dobíjet elektrokola, elektrokoloběžky a elektromobily. Budova je vybavena klimatizací a rekuperací pro efektivní větrání prostor a zachovávání tepla, s nadstandardně kvalitním dodávaným vzduchem díky vyšší filtraci.

REKLAMA

Kromě vlivu na zdraví projekt potěší uživatele i svým estetickým zaměřením. Samotná budova je svým způsobem umělecké dílo, kde architekti vsadili na moderní minimalismus, spojení geometrických tvarů, přírodních materiálu jemných barev, jako je pohledový beton, dřevo, velké prosklené fasády, doplněné decentními prvky výrazných barev podtrhující originalitu designu. Chodby jsou oživené barvami, odlišenými po patrech a propojené s grafikou ze schodiště.

Dostupné bydlení pro firmy

Developer CTP se věnuje budování vysoce udržitelných a energeticky šetrných průmyslových, logistických a kancelářských parků, které zároveň vlastní a spravuje. Jeho ambicí je vytvářet své areály v podobě komplexních ekosystémů, které pokryjí potřeby jeho klientů. S tím souvisí i dostupné bydlení pro potenciální zaměstnance firem v parcích CTP. I to byl jeden z důvodů, proč developer odstartoval v Brně rezidenční projekt Domeq. V příštích letech plánuje rozšířit své projekty dostupného bydlení do různých lokalit po celé České republice a zároveň rozšířit tuto iniciativu do dalších zemí.

Brno je centrem širokých obchodních aktivit developera, kde se nachází moderní kancelářské komplexy poskytující zázemí pro české i zahraniční investory. Nově příchozí firmy i stávající podniky expandující v rámci regionu přinášejí nové pracovní příležitosti. Mladým lidem na startu jejich kariérní či univerzitní cesty ale mnohdy nenahrává situace na trhu s bydlením. Rezidenční projekt Domeq nabízí stylové a plně vybavené byty v cenově dostupné relaci, a to přímo v centru města.

„Přivádění investic a zahraničního kapitálu do regionu je klíčové pro rozšíření pracovního trhu a ekonomický rozvoj celé oblasti, ale souvisí s tím i odpovědnost vůči novým i expandujícím firmám v našich parcích. Proto nejenže poskytujeme prostory pro byznys, ale také se zaměřujeme na potřeby lidí – od byznysové komunity plné služeb a příležitostí pro profesní i osobní život až po cenově dostupné bydlení,“ řekl Jakub Kodr, jednatel a obchodní ředitel CTP v České republice.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu