14. 09. 2023

Trikaya zahájila výstavbu Čtvrti Pod Hády. Jeden z největších developerských projektů v Brně přinese více než 1000 nových bytů

Slavnostním poklepáním na základní kámen byla ve středu 13. září symbolicky zahájena výstavba dlouho očekávané Čtvrti Pod Hády v brněnské městské části Maloměřice a Obřany. Rozsáhlý projekt v místě brownfieldu po zchátralé továrně Ergon začala realitní skupina Trikaya připravovat již v roce 2010. Celková investice přesáhne čtyři miliardy korun.

„Zájemci si budou moci už brzy koupit byty ve skvělé lokalitě na dosah přírody. Projekt Čtvrť Pod Hády je nabitý inovacemi a energetickými řešeními, které předznamenávají budoucnost bydlení nejen v Brně, ale i v celé republice,“ sdělil na slavnostní akci Dalibor Lamka, výkonný ředitel a předseda představenstva společnosti Trikaya.

První etapa projektu nabídne celkem 167 bytů v osmi domech a 186 parkovacích stání. Spuštění prodeje bytů v rámci první etapy je plánováno na konec září. První obyvatelé se budou moci do nových bytů nastěhovat už na konci roku 2025. Čtvrť Pod Hády, ve které v několika etapách vznikne přes 1000 bytů v bytových domech i viladomech, postupně doplní nabídka obchodů a služeb, sportoviště, hřiště nebo nová školka.

Projekt byl záměrně navržen tak, aby se minimalizovala potřeba automobilové dopravy na povrchu, díky čemuž vznikne klidné a bezpečné prostředí s množstvím zelených ploch a pěšími uličkami. Pohodlí obyvatel zajistí prostorné podzemní garáže s dostatkem parkovacích míst pro celou čtvrť.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.52 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu