26. 05. 2023

UBM zkolaudovala první domy v projektu Arcus City

UBM Development Czechia úspěšně zkolaudovala bytové domy A až D v rezidenčním projektu Arcus City. Všech 100 jednotek z těchto domů je k dnešnímu dni vyprodáno. Developer dokončuje a připravuje ke kolaudaci také objekty E a F s celkem 50 byty, pokračuje ve výstavbě druhé etapy a rovněž dřevostavby Timber Praha. Dokončení celého areálu Arcus City, který se nachází v městské části Praha-Řeporyje, plánuje UBM v roce 2025. Prodej projektu zajišťuje exkluzivně realitní kancelář Lexxus Norton.

„Jsme potěšeni, že je po našem moderním a komfortním bydlení poblíž přírody velký zájem. Všech 150 bytů první etapy je téměř dokončeno a bude předáno vlastníkům v letošním roce,“ říká Alice Slámová, marketingová a obchodní ředitelka společnosti UBM Development Czechia, a dodává: „V rámci Arcus City jsme nyní nově spustili prodej a výstavbu prvních bytových domů ze dřeva Timber Praha bydlení s dobrou energií. Po vzoru mateřské společnosti v Rakousku plánujeme s dřevostavbami pokračovat i nadále. U každého dalšího projektu budeme zvažovat, zda je možné jej postavit tímto ekologickým způsobem. Následujeme tak trend v korporátní strategii UBM s plánem stát se největším developerem dřevostaveb v Evropě.“ V rámci naplňování korporátního motta ‚green. smart. and more‘ současně UBM v Arcus City, jako u všech nových rezidenčních projektů, cílí na zisk ekologické certifikace BREEAM, jež potvrzuje standard budov v oblasti udržitelnosti a šetrnosti k životnímu prostředí.

Bytové domy A-D obsahují 100 jednotek s dispozicemi 2+kk až 4+kk. Projekt Arcus City celkem zahrnuje přes 270 bytů, 10 rodinných domů a několik obchodních jednotek. Každá bytová jednotka má vlastní balkón, terasu nebo předzahrádku a k dispozici sklepy a parkovací stání. Byty jsou nadstandardně vybaveny velkoplošnými dřevěnými okny i podlahami a moderními obklady. Součástí areálu se stane náměstí s relaxační zónou a obchody. Lokalita na pomezí Stodůlek a Řeporyjí disponuje veškerou občanskou vybaveností. V blízkosti se nacházejí školy, školky, restaurace, pošta, supermarkety a další obchody. V nové čtvrti Arcus City vznikne autobusová zastávka spojující rezidenční komplex se stanicí metra B – Stodůlky, což obyvatelům zajistí rychlé spojení do centra Prahy (cca 20 min). Na procházky lze vyrazit do nedalekého Prokopského a Dalejského údolí nebo do bioparku Řepora.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%6.32 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu