01. 02. 2023

UniCredit Bank snížila úrokovou sazbu u hypoték, nabízí tak jednu z nejvýhodnějších sazeb na trhu

UniCredit Bank včera snížila úrokovou sazbu u hypotečních úvěrů s pětiletou fixací. Ta je nyní nabízena od 5,49 %. V současnosti se jedná o jednu z nejvýhodnějších sazeb na trhu.

„Inflace spolu se stabilizací cen nemovitostí je pro úvěry příznivá, protože kromě toho, že snižuje hodnotu úspor, snižuje také hodnotu dluhu. Tímto krokem chceme vyjít vstříc zájemcům o vlastní bydlení,“ komentuje rozhodnutí UniCredit Bank její tiskový mluvčí Petr Plocek.

Na realitním trhu dochází k postupným změnám, na jedné straně se zvýšily ceny nájemného, na straně druhé se hovoří o snižování cen starších bytů, které lze často pořídit výhodněji než v předchozím roce. Developeři opatrně vyčkávají a namísto zlevňování novostaveb zatím nabízejí benefity v podobě individuálních úprav či parkovacích stání.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu