14. 06. 2018

Wüstenrot prodloužil poplatkové prázdniny u hypoték

Až do 30. září nabízí Wüstenrot zdarma zpracování a poskytnutí úvěru u Hypotéky pro vlastní bydlení a Hypotéky na cokoliv. U Hypotéky Refin je navíc možné získat interní ocenění nemovitosti za sníženou cenu.

Po dalším doporučení České národní banky, která od října letošního roku rozšíří pravidla pro poskytování hypoték o požadavky na výši příjmu domácnosti, jsou poplatkové prázdniny u hypoték vítaným řešením pro řadu klientů Wüstenrotu. Aktuálně akce se týká všech fixací úrokové sazby, u kterých Wüstenrot promine poplatek ve výši 2 400 Kč. Ani ti, kteří si vyberou Hypotéku Refin určenou na refinancování, nepřijdou zkrátka. Pro ně má Wüstenrot připravenou zvýhodněnou cenu za interní odhad nemovitosti. Pokud nemá klient k dispozici původní ocenění svého bytu či domu, přijde jej pouze na 1 000 Kč. Standardní výše poplatku za interní ocenění bytové jednotky přitom činí 1 750 Kč, rodinný dům přijde na 2 400 Kč.

Klienti Wüstenrotu si mohou sjednat například Hypotéku pro vlastní bydlení ve výši 1,5 mil. Kč se sazbou od 2,34 % ročně, což je ve srovnání s konkurencí stále velmi výhodné a navíc bez poplatku za zpracování. „Jsme jedna z mála bank, která i v době letních prázdnin pokračuje v akční podpoře hypoték. Uvědomujeme si, že řada klientů si bude chtít vyřídit hypotéku ještě před tím, než vstoupí v platnost přísnější pravidla ČNB pro hodnocení jejich příjmů. A proto jim vycházíme vstříc,“ říká Marian Holub, produktový manažer hypoték Wüstenrot, a dodává: „Pro tyto klienty máme také nejlepší sazby na trhu u hypoték s LTV nad 80 %.“ Nejvyšší LTV hypoték u Wüstenrotu činí 90% (poměr výše úvěru k hodnotě zástavy). Takový úvěr získá klient se sazbou od 2,64 % ročně.

Wüstenrot předpokládá, že zájem o hypotéky nebude ani ve třetím čtvrtletí výrazně polevovat. Naopak bude podpořen zájemci, kteří budou chtít využít stále výhodných podmínek před platností dalšího doporučením České národní banky u sjednání nových hypoték, ale i u refinancování. U Wüstenrotu lze výhodně refinancovat i dva roky před koncem fixace.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek