16. 09. 2021

Zájem o drobné investice do bytů roste. Start-up Investown.cz za necelý půlrok hlásí 25 tisíc uživatelů a investice přesahující 100 milionů Kč

Rostoucí zájem o drobné investice do nemovitostí pokračuje. Češi za necelý půlrok od spuštění on-line platformy Investown.cz vložili do nemovitostí již 100 milionu korun. Aktuálně start-up eviduje 25 tisíc aktivních uživatelů a do konce roku chce jejich počet více než zdvojnásobit na 60 tisíc. S Českou spořitelnou, která ve společnosti od loňského roku drží minoritní podíl, nyní Investown.cz pracuje na propojení s bankovnictvím George. Tím nabídne možnost drobných investic do nemovitostí více než 1,8 milionu klientů této bankovní aplikace.

Nemovitosti dlouhodobě představují jistotu stabilního zhodnocení, takže investice do participace na výnosech z nemovitostí táhnou. Díky možnosti investovat od 500 korun se nám podařilo nabídnout vklady do nemovitostí úplně každému. Musím přiznat, že tak obrovský zájem jsme neočekávali,” říká spoluzakladatel a CEO Investown.cz Alan Pock a dodává: “Průběžně se nám daří rozšiřovat nabídku bytů, kterých je nyní více než 40. Ještě v letošním roce chceme umožnit investování do nemovitostí na Slovensku. Průměrný výnos u všech nemovitostí převyšuje hodnotu čtyř procent a očekáváme, že do konce roku se počet drobných investorů rozroste na více než 60 tisíc.”

Klienti v průměru skrze Investown.cz investují 3,2krát, přičemž jeden z posledních bytů s hodnotou 2,2 milionu korun byl proinvestovaný za 67 minut. Každý, kdo chce začít investovat, může pro vklady do nemovitostí využívat jak on-line platformu na webu, tak mobilní aplikaci dostupnou pro iOS i Android.

Investown.cz bude přístupný i klientům bankovnictví George

Investown.cz vedle průběžné akvizice nových bytů intenzivně pracuje na projektu ve spolupráci s Českou spořitelnou. „V Investownu jsme od samého začátku viděli velký potenciál a projekt skvěle zapadá do naší strategie pomáhat klientům na cestě k větší prosperitě. V dalším kroku chceme možnost mikroinvestic do nemovitostí umožnit klientům přímo v našem bankovnictví George,“ vysvětluje lídr programu Seed Starter Jiří Skopový a na závěr dodává: „Právě napojení startupů na naši zákaznickou bázi je největší přidanou hodnotou, kterou mladým firmám přinášíme. Pro řadu z nich je to mnohem důležitější než samotná finanční investice. Tu mohou získat jednoduše u celé řady investorů.“

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu