EUR 25.025

USD 23.283

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.025

USD 23.283

Reality stále zdražují. Investorům se krátí výnosy

 

Realitní byznys už není to, co býval. Investoři kvůli drahým realitám mají čím dál nižší výnosy I u nejlepších nemovitostí se zisky dostávají pod pět procent za rok.

Loading



 

Investice potáhnou administrativní a retailové nemovitosti. Ze sedmdesáti procent by se na celkovém investičním objemu měla podílet Praha.

Silná poptávka způsobí další zdražování realit, a tudíž snižování výnosů pro investory. Reality těží z rostoucí ekonomiky a levných úvěrů. „I přes růst mzdových nákladů společnosti nadále expandují, což je pro kancelářský a průmyslový sektor dobrá zpráva. Vzhledem k tomu, že mzdy rostou rychleji než inflace, mají lidé vyšší disponibilní příjem. To bude mít pozitivní dopad na maloobchod,“ uvedl pro E15 šéf CBRE Richard Curran.

Miliardové nemovitosti jsou na prodej

Na trhu je na prodej například kancelářská a retailová budova v ulici Na Příkopě 14 v centru Prahy. Investoři si také mohou koupit sídlo hračkářské legendy Hamleys nebo velkýé advokátní kanceláře White & Case či DLA Piper, které vlastní napůl realitní společnosti Lordship a Immofinanz.
Zdroj : e15.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *