EUR 25.005

USD 23.223

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.005

USD 23.223

20. 03. 2023

0 komentářů

Central Group zahájil prodej v novém projektu Rezidence Kotlaska v Praze 8

 

Central Group rozšířil svou nabídku bytů o nový komorní projekt v pražské Libni. Rezidence Kotlaska, která je již ve výstavbě, nabídne klidné bydlení v zeleni přímo u metra B Palmovka. Ve dvou energeticky velmi úsporných domech vznikne 57 luxusních bytů s klimatizací a v lokalitě vyroste nové dětské hřiště. Central Group také zahájil výstavbu projektu U Hostivařské přehrady.

Loading



 

Největší český rezidenční stavitel zařazuje nový projekt Rezidence Kotlaska na trh v době postupně se probouzející poptávky po hypotékách a zároveň stále velkého zájmu o luxusnější bydlení v Praze.

„Současná odložená poptávka Pražanů po bytech se tohoto segmentu bydlení nedotkla. U luxusnějších nových bytů je totiž větší podíl lidí, kteří využívají vlastní prostředky a nečerpají úvěry, které jsou nyní stále drahé. Naštěstí ale už vidíme první balónky, že se situace začíná obracet k lepšímu a hypotéky budou opět dostupnější,“ říká výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Podle posledních údajů ČBA Hypomonitoru v únoru oproti lednu vzrostl objem poskytnutých hypoték o 20 % a banky poskytly nejvíce úvěrů na bydlení od loňského srpna. Současně poklesla, i když jen velmi mírné, i úroková sazba hypoték. Pro opětovný boom prodeje nových bytů bude klíčové snížení úrokových sazeb k psychologické hranici 3 %. K tomu by mohlo dojít na přelomu roku 2024 a 2025.

Vltava i centrum města na dosah

REKLAMA

Rezidence Kotlaska nabízí šest desítek luxusních bytů 1+kk až 4+kk. Nachází se v moderní a rychle se rozvíjející lokalitě Prahy 8, v širším centru metropole v sousedství stejnojmenného parku. V docházkové vzdálenosti je pestrá občanská vybavenost včetně škol, školek i prestižního Gymnázia U Libeňského zámku. V okolí je také řada supermarketů, restaurací, kaváren, ale i sportovních center a dalších služeb.

„Projekt je na velmi příjemném místě skutečně jen pár kroků od metra a přitom v klidné části Libně. Navíc jen kousek odtud je nová DOCK Marina s promenádou a půjčovnou šlapadel nebo oblíbených paddleboardů. Pro procházky a na kolo je ideální třeba stezka podél Vltavy nebo cyklotrasa podél říčky Rokytky,“ jmenuje Tomášková.

Energeticky úsporné byty s klimatizací

Oba originálně architektonicky řešené domy jsou energeticky velmi úsporné (třída B) a ve srovnání se staršími panelovými domy ušetří až 50 % nákladů na vytápění. Mají dřevěná eurookna a skleněná zábradlí na balkonech a projekt počítá také s přípravou pro napojení nabíjení elektromobilů.

Byty jsou navrženy v luxusním standardu provedení, ve kterém nechybí klimatizace, moderní systém větrání s rekuperací tepla pro zdravé a klidné bydlení, designové koupelny, dýhované dřevěné nebo vinylové podlahy s vytápěním či předokenní žaluzie. Všechny byty mají balkony, prostorné terasy, lodžii nebo předzahrádku a většina z nich podzemní parkovací stání a sklep.

Začala výstavba projektu U Hostivařské přehrady

Central Group pokračuje v realizaci projektů i přes vysoké náklady na výstavbu, které se kvůli velkému nárůstu cen stavebních materiálů a prací v poslední době zvýšily o desítky procent. Aktuálně zahájil výstavbu projektu U Hostivařské přehrady. Součástí areálu, který vzniká na dosah přehrady a oblíbeného lesoparku v Praze 4, bude kromě téměř tří set nových bytů 1+kk až 4+kk také nová restaurace, mateřská škola a dětské hřiště.

Praha 4 patří co do bydlení dlouhodobě k nejatraktivnějším pražským obvodům. „Loni se tu prodalo přes 500 nových bytů, což je podílem na celkových prodejích v Praze více než 16 %. Po Praze 9 a 5 se tak jedná o obvod, kde je dlouhodobě zájem o nové byty největší,“ podotýká Tomášková.

V prvních etapách prodeje projektu U Hostivařské přehrady lidé projevili zájem především o větší rodinné byty. „Ukazuje to, že lidé lokalitu vnímají jako ideální místo pro vlastní bydlení,“ doplnila Tomášková.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Začal lobbing za státem dotované hypotéky. Jak velká by to byla chyba?

Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů a dokonce […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *