EUR 25.155

USD 23.470

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.155

USD 23.470

Co vymyslí jen život aneb Perličky z pojistných hlášení 2017

 

Pojišťovny se každý rok setkávají kromě standardních i s kuriózními případy pojistných událostí. Když mají šťastný konec, nic nebrání se jim zasmát. Ani v letošním roce se pojišťovny nevyhnuly hlášením podivných a někdy až absurdních případů.

Loading



 


Přestože 99 procent situací, které řeší pojišťovny, bývají standardní, najdou se i případy, které se vymykají běžné praxi a často i zdravému rozumu. Některé případy dokonce hraničí se zákonem.

Případ zmizelé garáže

Klient Allianz pojišťovny se ocitl na hraně zákona, když nahlásil případ zmizelé nemovitosti: „Chtěl jsem zaparkovat, ale garáž tam nebyla.“ Záhadu rozluštili ostřílení pracovníci likvidace.
„Zjistili, že za zmizením garáže stojí sám klient, který ji pro havarijní stav odstranil na opakovanou výzvu místního stavebního úřadu. Jak nakonec sám vyšetřovatelům potvrdil, náklady za demolici stavby a úklid sutin se pokusil kompenzovat na pojišťovně. Pro tentokrát to pro něj skončilo jen ostudou,“ uvedl tiskový mluvčí Allianz pojišťovny Václav Bálek.
V případě zmizelé garáže se klient sice náhrady nedočkal, v jiných případech ale pojišťovny plnit musely. Na jedny z nejkurióznějších případů narážejí pojišťovny především při cestách do zahraničí.

Dobrodružství na cestách

Neodolat místní pohostinnosti se někdy při cestách nemusí vyplatit. Přesvědčil se o tom i muž při pracovní cestě v Mongolsku, který podlehl místním zvykům a vypil sklenici jačího mléka. Kvůli silným zažívacím potížím musel být na tři dny převezen do nemocnice.
V nemocnici skončila i žena na dovolené v Turecku. Důvodem byla bujará zábava při večerním kulturním programu. Při skandovaném potlesku praskl řemínek hodinek pána u vedlejšího stolu, které dopadly na nohu ženy a způsobily jí zlomeninu prstu.

Selfie tyč jako nebezpečný nástroj

Že i používání selfie tyče na focení může být nebezpečné, dokazuje případ klientky ERV Evropské pojišťovny. Studentka při focení selfie tyčí u Big Benu omylem udeřila japonskou turistku do tváře a vyrazila jí dva přední zuby. Pojišťovna pak musela z pojištění odpovědnosti vyplatit 90 tisíc korun.
Selfie tyč hrála roli i při nehodě 27letého klienta ERV Evropské pojišťovny. Muž natáčel sebe se svou přítelkyní při procházce na náměstí Bastily v Paříží, jenomže zakopl, upadl na selfie tyč a skončil s naštípnutým žebrem.

Na co je i pojištění krátké?

Existují ale i případy, na které pojišťovny nestačí. Pojišťovna AXA se setkala s případem řádové sestry, která vymáhala náhradu škodu, jejímž „pachatelem“ měl být samotný Bůh: „Sestra tvrdila, že na ni seslal nemoc, a žádala o proplacení léčby.
S kuriózními případy se setkala i ERV Evropská pojišťovna: „Klientka chtěla vrátit část peněz za dovolenou, protože při pobytu v Egyptě potkala v hotelu také arabské hosty, což ji šokovalo.“

REKLAMA

Další zajímavá vtipná hlášení

  • „Klient si půjčil v Číně motorku, a když ji na chvíli odstavil a šel si prohlédnout blízké okolí, okousal mu některé části motocyklu osel; klient po nás požadoval proplacení spoluúčasti.“
  • „46letý muž si na dovolené v Keni poranil ruku při pádu (zakopnul) a aby podle jeho slov mohl dál pokračovat v cestě i s jeho zavazadly, najal si 2 nosiče a průvodce; chtěl, abychom mu uhradili, co za ně zaplatil.“
  • „Starší klient dobrovolně přerušil svou 3týdenní cestu po Jižní Americe už 4 dny po příletu, protože se mu spustila rýma, která by ho omezovala v dalším dobrodružném putování; dožadoval se doplacení nevyužité dovolené.“
  • „Klientovi se zpozdila zavazadla při cestě do Severní Ameriky, ve kterých měl také své dva oblíbené nože s dlouhou čepelí, bez nichž nedokáže bezpečně cestovat; místě si obratem pořídil nové, aby mohl dál cestovat (šlo při tom o organizovaný zájezd s CK).“

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Inflace a Vánoce nahrávají podpojištěnosti u domácností

Listopadová inflace stoupla na 16,2 procenta. Důsledkem toho je zdražování takřka veškerého zboží. Jenže vyšší ceny také zvyšují hodnotu vaší domácnosti, zvlášť jestli jste se pustili do rekonstrukce nebo vám Ježíšek nadělí novou elektroniku.

Text: Monika Lukešová

14. 12. 2022

Chcete bydlet ve vlastním? Šetřete i na další poplatky. Vzroste daň z nemovitosti i zápis do katastru

Nejen, že rostou ceny nemovitostí, nájemní bydlení i energie, může se stát, že vzroste i daň z nemovitosti i zápis do katastru nemovitostí. Ministryně financí Alena Schillerová doporučila představitelům měst, že pokud potřebují více peněz do rozpočtu, mají zvýšit daň z nemovitosti. Zvýšení se možná dočká i poplatek za zápis do katastru nemovitostí. 

Text: Monika Lukešová

18. 06. 2019


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *